De afgelopen periode vonden er bondsraadsverkiezingen plaats in verband met de bestuurlijke herinrichting en de nieuwgekozen regiostructuur. Voor alle 24 regio’s is het KNKV op zoek gegaan naar één bondsraadslid die de verenigingen in die desbetreffende regio gaat vertegenwoordigen. Van 1 tot en met 11 juni konden alle verenigingen stemmen op een bondsraadslid in hun regio. 

Regio Zeeland

Maarten was kandidaat bondsraadslid voor de regio Zeeland. Op 19 juni is hij door de Zeeuwse korfbalverenigingen officieel gekozen tot vertegenwoordiger van de regio Zeeland en wordt hiermee de verbindende schakel tussen de Zeeuwse korfbalverenigingen en het KNKV.

Wat doet de bondsraad

De bondsraad bestaat uit 24 gekozen personen – één lid per regio – die de brug vormen tussen de belangen van de verenigingen en de strategische koers van het KNKV. Bondsraadsleden zijn ambassadeurs van de korfbalsport. Zij denken en werken mee aan de ontwikkeling en toekomst van korfbal. De bondsraad heeft een toezichthoudende rol op de KNKV-directie en het bondsbestuur, stemt gezamenlijk in met het strategisch jaarplan en heeft een controlerende taak op het resultaat. 

De bondsraad heeft hiermee een belangrijke rol om mee te kijken bij de ontwikkelingen binnen het korfbal en zorgt ervoor dat het bondsbestuur opereert op basis van heldere, door de leden gedragen, beleidskeuzes. 

Lees hier het artikel in de PZC van 14 juli

0
    0
    Winkelmand
    LeegTerug