Op 1 september kwam ons bestuur in 3D bij elkaar bij Elze thuis. Centraal stond de Jaarlijks Algemene Ledenvergadering (JAV) van woensdag 8 september. Besloten en inmiddels op de website gepubliceerd, is dat de JAV verplaatst is naar 22 september. Dit met de stille hoop dat de 1.5 meter dan verleden tijd is en het clubhuis vol stroomt. Op de JAV wordt voor de pauze kort terug gekoppeld over de ontwikkelingen van het afgelopen seizoen. De tijd na de pauze wordt benut voor de aanzet voor een nieuwe missie en visie op de toekomst van Fortis. 

Ik heb vorige keer aangegeven dat ons bestuur heeft besloten om de bestuursvergaderingen anders in te vullen. Om de maand wordt een thema uitgespit. Lopende zaken komen dan eens per twee maanden aan bod. Dat betekent dat de bestuursleden elkaar tussentijds moeten informeren over belangrijke ontwikkelingen. De eerste themabijeenkomst zal in het teken staan van het oppakken van de acties die voortvloeien uit de JAV (missie, visie en strategie). 

 • De bezetting van de commissies is nog niet ideaal te noemen. Functies die essentieel zijn en ingevuld moeten worden, zijn onder meer het wedstrijdsecretariaat, een aanwijzer voor de scheidsrechters en een coördinator voor het opleiden van trainers/scheidsrechters. 
 • Helaas kan het knalfeest niet doorgaan vanwege beperkingen door dat bekende virus. De EC’s hebben echter een ‘light versie’ bedacht die vast aanslaat. 
 • De financiële activiteiten commissie (Ingrid, Wenda, Lindy en Lia) zijn voortvarend van start gegaan. Alle leden en zeker die het clubhuis bezoeken, ervaren binnenkort het effect. 
 • In een gesprek met de gemeente Vlissingen over de subsidie voor het inzamelen van het oud papier, is de strategie van de gemeente duidelijk geworden. Een contract tussen de gemeente en Fortis over een garantieprijs voor oud papier kan niet eerder opgesteld worden dan na het verschijnen van een (subsidie) verordening. Die ziet volgens planning eind 2021 het licht. 
 • Het organiseren van het schoolkorfbaltoernooi loopt voorspoedig. Zo langzamerhand begint het ‘echte werk’, ik doe hierbij nogmaals een beroep op de Fortisleden om, indien mogelijk, medewerking hieraan te verlenen. 

Binnenkort wordt het mogelijk sportartikelen via de webshop te bestellen. Ik eindig met deze ontwikkeling, omdat het bij mij een dubbel gevoel oproept. Is dit ook voor Fortis de definitieve omslag van fysiek naar digitaal inkopen? Gemakkelijk dat wel én de nekslag voor de middenstand die afhankelijk is van dit soort verkoop. Is er een relatie tussen de toename van digitale verkoop en een afname van het aantal sponsoren? En wat betekent dat voor de werkwijze van de commissie Fondswerving? Interessante vragen. Complex en daarom snel het vizier richten op waar velen zich al lang op verheugen, namelijk de korfbalcompetitie. 

Iedereen veel plezier toegewenst. En als je van plan bent veel te schreeuwen en te juichen: ga dan voor vaccinatie (😊).

Namens het bestuur, Ad Vos  

0
  0
  Winkelmand
  LeegTerug